Utorak 15.08.2017.
17:59
Vestionline

Ivana Španović: Moramo da učinimo sve da naš sport bude veći, bolji i atraktivniji

EPA/DIEGO AZUBEL
Naša atletičarka biće zadužena i za prosperitet "kraljice sportova"

Španović, koja je bila među 15 kandidata, dobila je poverenje učesnika u toku tek završenog Svetskog prvenstva u Londonu, a pored nje novi članovi komisije, počevši od 1. januara 2018. godine, biće Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot Tomas Roler i Benita Vilis.

- Želim da zahvalim svima koji su glasali za mene i dali mi mogućnost da vas predstavljam i prenesem vaše poruke na konstruktivan način na najvišem nivou. Sportisti moraju da udruže snage, rade zajedno i efikasno komuniciraju sa donosiocima odluka u najvišem telu svetske atletike - napisala je Španović na društvenim mrežama.

- Izabrali smo da budemo sportisti jer želimo da pokažemo ostatku sveta našu izvrsnost, poštovanje, prijateljstvo i odlučnost. Naš sport mora da čuje naše potrebe i stoga moramo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da postane još veći, bolji i atraktivniji - poručila je Španovićeva.



Ona je izabrana u svetsku atletsku elitu nakon što je na Svetskom prvenstvu u Londonu njen nastup izazvao veliku polemiku, kada joj se prilikom skoka, koji bi joj doneo zlatnu medalju, odlepio broj na dresu i ostavio trag u pesku što su sudije uračunale.

Ona je završila na četvrtom mestu i na samo centimetar od bronzane medalje.
2024 © - Vesti online