Utorak 15.08.2017.
14:15
S. J.

Peruničić: Iz Tivta do nacionalnog tima

RK Partizan Tivat
Đorđo Peruničić

Na žalost ljubitelja sporta u tom gradu, SEHA liga je za sada ostala nedosanjan san jer je nedostajao jedan uslov - dvorana. Naime, "Župa" u Tivtu ne zadovoljava uslove takmičenja.

Zbog svega postignutog, Peruničić je tokom leta imao nekoliko ponuda iz inostranstva. Izuzetno primamljiva je stigla iz makedonskog Pelistera, ali nije želeo da ode.

- Lepo mi je u Tivtu. Pored toga što igram, radim kao trener sa ženskom ekipom i zaista nisam želeo da menjam sredinu - naglasio je Peruničić.

Pripreme za novu sezonu su počele. Prema prvim analizama, glavni konkurenti za titulu u Crnoj Gori biće Partizan i Lovćen, ekipe koje su i prošle sezone podelile trofeje. Partizan je osvojio titulu, a Lovćen Kup.

- Imamo dobru ekipu, nosioci igre od prošle sezone su ostali, usput smo se solidno pojačali. I sa Lovćenom je ista situacija, tako da nas očekuje neizvesno prvenstvo. Što se Partizana tiče naši ciljevi su jasni. Pokušaćemo da osvojimo duplu krunu - naglasio je Peruničić.

On se nije našao na širem spisku reprezentacije, iako je prvi strelac i najbolji igrač Crne Gore, ali se nada pozivu u narednom periodu.

- Za mene bi zaista bila velika čast da dobijem poziv i da obučem dres sa državnim grbom koji sam nosio u mlađim selekcijama. Srce mi je bilo puno kada su momci uspeli u Moskvi da izbore plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Hrvatskoj. Radovao sam se kao malo dete jer ekipu sačinjavaju rukometaši sa kojima sam prijatelj i sa kojima sa igrao u mlađim selekcijama. Imamo sjajnu generaciju koja može da iznenadi i koja bi trebalo da dostigne maksimum do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Uveren sam i da će učestvovanje na Evropskom prvenstvu biti motiv za mlađe, da će privući veliki broj klinaca u rukomet - zaključio je Peruničić.

2024 © - Vesti online