Ne mogu bez dobrih dela

Lična arhiva
Aleksandar Čolić sa majkom Liljanom pre nego što je pao u postelju

Darodavci su, takođe, stari i redovni donatori, čija dobročinstva beležimo iz meseca u mesec proteklih godina.

Reč je o plemenitoj Ani iz Kanbere, koja je za manje od dve nedelje poslala dva vredna dara, tačnije 1.000 dolara baka Živki Popović iz sela Tmava kod Kuršumlije, a ovog puta 1.500 dolara za bivšeg artiljerijskog poručnika Darka Stanojevića iz sela Knić kod Kragujevca, obolelog od teškog oblika epilepsije.

A. Čukić

Dar je namenila Darku kako bi što pre digao krov na započetoj kući uz molbu da mu naša reporterska ekipa u tome pomogne.

Još 1.000 dolara, njen sugrađanin Vladimir Ćorić uputio je narodnim kuhinjima DO Majka devet Jugovića iz Gračanice pri Eparhiji raško-prizrenskoj uz pismo u kome između ostalog piše:

"Prilažem ovaj dar od 1.000 dolara sa svojom porodicom srpskim narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Znam da je to malo u odnosu na njihove potrebe i izdatke, ali se iskreno nadam da će im biti na pomoći. Ipak, važnije od toga je da naša braća na Kosovu i Metohiji vide i znaju da nisu zaboravljeni u ovim teškim vremenima i da nikada neće biti zaboravljeni."

Ništa manje za svoj ugroženi narod u otadžbini nije zabrinuta ni B. G. iz Adelejda.

Nije prošlo ni nekoliko dana od njene poslednje donacije, a stigla je nova.

Pogođena teškom sudbinom Aleksandra Čolića (44) iz Ljubesela kod Topole, obolelog od ubrzanog starenja na mozgu, koji proteklih dana bije tešku bitku za zdravlje, a nema ni za lekove, B. G. iz Adeleja poslala mu je dar od 200 dolara.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Nedavno sam posredstvom Redakcije "Vesti" poslala 600 dolara za Gordanu Petrović, Stefana Pendića i Dejana Miloševića, kupila sam novi broj 'Vesti' i pročitala o još većim nevoljama mladog Aleksandra Čolića i vapaju njegove majke, koji su u veoma teškom položaju. Odmah sam odlučila da mu pošaljem 200 dolara da ima za lekove i molim vas da mu taj novac što pre uručite. Mnogo pozdrava od B. G. iz Adelejda - pisalo je u pismu ove dobročiniteljke sa dalekog kontinenta.

Naravno, želje naših vernih čitalaca i dobrotvora čija je pomoć stizala na mnoge adrese biće ispunjene.

Uručenja pomoći, kao i uvek, verno ćemo zabeležiti slikom i rečju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Aleksandru pomoć i iz Holandije

Pored priloga B. G. iz Adelejda, teško obolelom Aleksandru Čoliću iz Ljubesela kod Topole, biće uručen i dar od 100 evra dobre Dragice Bošnjak iz Nijmegena u Holandiji. Aleksandrovu majku Ljiljanu Čolić, koja se i sama bori s mnogim zdravstvenim problemuma, već smo obavestili o ovoj pomoći, na čemu se do neba zahvalila. A šta će sve poručiti svojim dobročiniteljkama kada pomoć stigne u njene ruke, saznaće uskoro.

2024 © - Vesti online