Četvrtak 08.07.2010.
22:42
Vestionline

Pobeda srpskih odbojkaša nad Italijom

I pored pobede, izabranici Igora Kolakovića nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Svetske lige koji se igra u argentinskom gradu Kordobi od 21. do 25. jula.

Ipak, srpski odbojkaši još uvek imaju šansu za prolaz, ali kao najbolja drugoplasirana selekcija, za šta će morati da se sačeka ishod meča između Bugarske i Brazila u petak, u kom je 'Orlovima' potrebna pobeda 'karioka'.

Italijani su dobrom igrom uspeli da dođu do prednosti od 2:0 u setovima što im je obezbedilo prvo mesto u grupi i plasman na fajnal siks. Posle toga, selektor "azura" Anastazi je odlučio da šansu ukaže mlađim odbojkašima. Srbija je to uspela da iskoristi i došla je do potpunog preokreta i pobede, kojom je na ipak pozitivan način okončala ovogodišnji ciklus u Svetskoj ligi.

Obe reprezentacije završile su takmičenje u grupi B sa skorom 9-3, ali su Italijani osvojili prvo mesto zbog boljeg set-količnika.

Najbolju partiju u srpskom timu pružio je Saša Starović koji je osvojio 24 poena. Nikola Kovačević imao je 15, a Marko Podraščanin 14 poena. U timu Italije, Mihal Laško 15 poena, dok je Alesandro Fei imao 13.

Meč je trajao sat i 52 minuta, a u dvorani "Pionir" bilo je oko 4.000 gledalaca.

Srbiju sada očekuju pripreme za Svetsko prvenstvo u Italiji, koje počinje 28. oktobra.

2024 © - Vesti online