Četvrtak 08.07.2010.
22:53
Mondo

Šešelj tuži Blic i Press

Presavio tabak: Vojislav Šešelj u Hagu

Šarović je na konferenciji za novinare dodao da su u cilju utvrđivanja istine lider SRS i njegova supruga podneli tužbe protiv novinara i odgovornih u dnevnim listovima Blic i Press.

SRS je pre nekoliko dana podnela tužbe protiv Nikolića, Vučića, i advokata člana zemunskog klana Miloša Simovića zbog "monstruoznih optužbi na račun Šešelja".

"Žrtve tih laži da je Šešelj naručio ubistvo Nikolića, smo i svi mi koji smo članovi i funkcioneri stranke, jer neko može da nas prepozna na ulici i kaže vi ste ludaci i ubice", kazao je Šarović.

Prema njegovim rečima, SRS insistira da nadležni organi zatraže od Nikolića da odgovori na pitanja ko je bio meta navodnog atentata koji je Vojislav Šešelj, prema Nikolićevim tvrdnjama, pokušao da naruči pre dve-tri godine iz ćelije u Hagu.

"Nikolić treba da kaže preko koga je Šešelj navodno naručio ubistvo, ko je trebalo da bude navodni atentator i zašto se tada nije obratio nadležnim organima", kazao je Šarović.

Šarović je rekao da je lider radikala podneo tužbu protiv novinarke i glavnog i odgovornog urednika Blica zbog teksta "Šešelj iz Haga naručio ubistvo Nikolića".

Tuži za klevetu: Jadranka Šešelj

Šešeljeva supruga Jadranka podnela je tužbu protiv novinara Pressa, osnivača i glavnog i odgovornog urednika, zbog teksta u kojem se tvrdi da je Jadranka Šešelj prenela poruku o navodno naručenom ubistvu, kazao je on.

Šešeljeva supruga je, prema Šarovićevim rečima, podnela i tužbu za klevetu protiv novinara Dejana Anastasijevića koji je Blicu izjavio da je ona u Beograd donela navodni spisak za likvidaciju na kojem je bilo i ime Anastasijevića.

Šarović je ocenio da se sve te laži plasiraju kako bi se otežao položaj Šešelja u Hagu.

2024 © - Vesti online