Ponedeljak 14.08.2017.
16:11
Vestionline, Blic

Ronaldo žestoko kažnjen (VIDEO)

EPA/Toni Albir
Ronaldo je bio malo nervozan i to ga je skupo koštalo

Strelac drugog gola za Real u pobedi od 3:1 želeo je samo dva minuta posle toga i da iznudi penal za Madriđane posle kontakta sa Umtitijem. Arbitar je celu situaciju video kao simuliranje pa je usledila javna opomena, a problem je bio u tome što je Portugalac već dobio jednu i to zbog skidanja dresa posle gola.

Arbitar je u službenom izveštaju napisao da ga je “igrač blago odgurnuo u znak protesta”, ali bez obzira na to Ronaldo je na osnovu video snimka prema pravilniku mogao da bude suspendovan od četiri do čak 12 utakmica, a RFEF je Ronaldu izrekao kaznu zabrane igranja od pet mečeva.

To znači da on neće igrati u revanš susret Superkupa, ove srede od 23 sata u Madridu, ali ni u prva četiri kola prvenstva Španije. Real će bez njega nastupati protiv Deportiva, Valensije, Levantea i Sosijedada, dok će Ronaldo moći da zaigra tek u petoj rundi nadmetanja, 20. septembra protiv Betisa.

Madridski klub ima pravo žalbe na ovu odluku RFEF-a, u kojoj su navedene i dve novčane kazne: za samo isključenje, Real će morati da plati 350 evra, Ronaldo 800, a zbog guranja sudije "kraljevići" su sankcionisani sa 1.400 evra, a portugalski reprezentativac sa 3.005.

2024 © - Vesti online