Ponedeljak 14.08.2017.
19:33
D. N. P. - Vesti

Tragedija porodice iz Nemačke: Majka i ćerka sahranjene zajedno

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na mesto tragedije odmah su izašli policija i predstavnici tužilaštva i suda u Sjenici i Novom Pazaru. Još nisu saopštene zvanične informacije. Poginule Edina Šabaredžović i njena ćerka Saida juče su sahranjene na mesnom groblju u Dolićima.

S teškim povredama i prelomima Edit je prebačen u novopazarsku bolnicu,gde je prva pomoć ukazana i njihovoj ćerki A. Š. (10) i sinu D. Š. (7). Deca su takođe bila u kolima, a prošla su s nešto lakšim povredama. Prema informacijama sa odeljenja hirurgije, Editovo stanje još je kritično, dok su povređena deca van životne opasnosti.

Divni ljudi

- Došli su iz Nemačke na odmor u rodni kraj, da nas vide i da odu do mora. Trebalo je za koji dan da se vrate u Nemačku. Zla sudbina je htela da stradaju nadomak kućnog praga. Bili su divna porodica. Edit je mnogo dobar čovek, pomagao je drugima u nevolji i evo šta mu se desilo. Svi mi u Doliću i mnogi naši rođaci i prijatelji na Pešteru smo u neverici - tužan jebliski rođak porodice Šabaredžović.

Porodica Šabaredžović se s mora vraćala u rodno selo Doliće. Do nesreće je došlo kada je folksvagen šaran na nizbrdici kod sela Buđevo prvo desnom stranom udario u čeličnu zaštitnu ogradukoja se zarila u unutrašnjost kabine i prosto izmasakrirala Edinu i Saidu, a potom sleteo s puta i prevrnuo se.

Pretpostavlja se da je Edit, koji je bio za upravljačem, od umora i dugog puta zaspao. Do kuće u Dolićima porodici Šabaredžović bilo je ostalo još samo pet kilometara asfaltnog i šest kilometara makadamskog puta.








 

2024 © - Vesti online