Subota 12.08.2017.
19:03
Vestionline, Blic

Legenda srpske atletike: Ivana, sudije su u pravu

EPA/FRANCK ROBICHON
Velika prilika je propuštena, ali ima će ih Ivana još nekoliko i na evropskim i na svetskim prvenstvima, kao i na OI u Tokiju 2020. godine

Sudije su u poslednjoj seriji registrovale trag koji je ostavio papir sa prezimenom na 6,91 metara iako je petama bila dalje od 7,05 što bi joj donelo trijumf. Nisu pomogli protesti i zvanična žalba našeg Atletskog saveza, sudije su ostale neumoljive.

Legenda naše atletike i nekadašnji evropski rekorder u skoku udalj (8,45m) Nenad Stekić kaže da su sudije bile u pravu.

- Ovo je zaista velika nesreća! Slučaj s kakvim se nisam ni ja sreo, a svačega sam se nagledao u karijeri. Međutim, ako ćemo iskreno, sve je tu prilično jasno i po pravilima. Prosto, gleda se zadnji trag u pesku, a kako je taj broj sastavni deo njene opreme, sve je odrađeno po pravilima. Njen je posao da se taj broj zašije kako treba, i baš zato je ovo jedna velika, ali lična nesreća - kazao je Stekić u intervjuu za Blic.

S obzirom na to da živimo u 21. veku nepojmljivo je da se papiri na opremu kače zihernadlama.

- Ne vidim razlog zašto se taj broj ne bi štampao na dresu. Mada, vidim da će od sledeće godine on stajati samo na grudima, I to je u redu, jer se ovako nešto svakako neće ponoviti. Žao mi je jedino Ivane, vidim kroz izjavu koju je dala o nepravdi i da je odluka donesena na osnovu toga što je iz Srbije da joj je baš krivo. Ali, mislim da je to izjavila vruće glave - kaže Stekić i dodaje da će Ivana imati još nekoliko prilika da se domogne željene medalje pošto će na sledećem SP u Dohi imati tek 29 godina.

2024 © - Vesti online