Petak 11.08.2017.
19:17
Vestionline

Mladi “delfini” preslišali i “azure”, još dve pobede do titule

wc2017.srbwp.rs
Potopljeni su i Italijani, neka se spreme Grci

Vrlo brzo “delfini” su došli do tri gola viška (4:1), ali su gosti uspeli da dođu na samo minus jedan, a imali su i dva napada za izjednačenje. Kako im to nije pošlo od ruke naši sui se ponovo odlepili, a na poluvremenu su došli i do četiri gola prednosti (8:4) pa se tada već naslućivala pobeda, a jedino pitanje koje se postavljalo je koja će biti razlika na kraju.

U trećoj četvrtini je došlo i do manjih varnica u bazenu pošto je Makioni udario našeg Vučinića, a u sve se umešao kapiten Drašović koji je zbog tuče isključen, a van bazena morala su i dva italijanska igrača - spomenuti Makioni i nešto ranije Kanela.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Đorđe Vučinić sa četiri gola, a Radomir Drašović je dodao tri. Na drugoj strani Manci i Gverato su jedini koji su dva puta tresli mrežu našeg gola.

Srbija - Italija 17:9 (4:2, 4:2, 4:2, 5:3)

Igrač više: Srbija 2/10, Italija 4/17

Peterci: Srbija 2/2, Italija 0/0  

Srbija: Filipović, Tankosić 2, Tomić, Lukić 2, Vučinić 4, Gvozdanović 1, Drašović 3, Toholj 2, Janković, Radojević, Radonjić 2, Velkić 1, Belopavlović.  

Italija: Nikozija, Del Baso, Kanela 1, Mecaroba 1, Gvidi 1, Pućo, Gverato 2, Kampopjano, Maćioni 1, Manci 2, Piombo, Novara 1, De Mikelis.

Naša reprezentacija će u polufinalu, u subotu od 19.20 sati, igrati protiv selekcije Grčke, koja je ranije tokom dana savladala Španiju rezultatom 8:7. U drugom polufinalu igraće pobednici četvrtfinalnih duela Hrvatska - SAD i Mađarska - Crna Gora.

2024 © - Vesti online