Petak 11.08.2017.
23:23
hellomagazin.rs, Vestionline

Al Paćino: Ne žalim ni zbog čega, sve što radite je deo vas

EPA/Will Oliver
Poznati američki glumac: Al Paćino

Na pitanje kako se nosi sa svojim dostignućima i teretom slave, popularni glumac kaže da ne zna.

-Ne mislim o tome na taj način.Mislite o ulogama koje igrate, o slikama koje pravite.Zamislite jednog glumca koji kaže: "Više ne želim to da radim zato što ne mogu bolje od prošlog filma koji sam uradio. Mogu i sad da odustanem".Mi to zovemo odmor na lovorikama i to ne želim da uradim - rekao je Al Paćino. 

Iz nekog razloga, kako kaže, uvek se vraća i radi stvari i dalje.

- Prikazujem nešto što osećam na način da vežbam svoj talenat i komuniciram kroz ulogu ljudskog bića.Kao što je Šekspir rekao da je cilj glume da bude ogledalo prirode.Uradiću to i neću koristiti reč penzija zato što zvuči čudno kad za umetnika kažu "penzioner" - objašnjava glumac.

Pre prvog dela filma “Kum” niko nije želeo da radi s njim sem Fransisa Forda Kopole.

- On me je želeo i ja to nisam razumeo. Iz studija me nisu hteli, nisu me znali. Gledaš na rizik koji preuzimaš kao na izazov, a činjenica je da padneš, ustaneš i ideš dalje.

Dobitnik je brojnih nagrada za filmska ostvarenja, od Emija, preko Zlatnog globusa do Oskara za najbolju glavnu ulogu u filmu " Miris žene" iz 1992. godine.

- Kad ovo radite dovoljno dugo, želite da zadržite sebe otvorenim i pristupačnim.Breht je govorio o velikoj ulozi koju je pisao, u mlađim godinama, takođe. U 22. godini napisao je "U džungli gradova" i jedan od njegovih junaka kaže: "Ljudska koža je previše tanka za ovaj svet'" - priča zvezda filma "Kum".

Al Paćino, koji je tumačio ulogu Majkla u kultnom filmu "Kum", otkrio je da je njegov deda po majci sa Sicilije i da je zbog toga dobio ulogu poznatog mafijaša.

Ne žali što je u bilo kom filmu pomerao granice van svojih mogućnosti.

- Ne žalim ni zbog čega. Osećam da sam radio stvari koje bi se mogle nazvati greškama.Ali sve što radite je deo vas. I dobijete nešto od toga. Mislim da ideja ili iskustvo da budete u tim situacijama i na tim mestima, mnogo su više od sećanja,zbog toga ne žalim.Za "Ratove zvezda" kaže da su bili njegova prva velika greška.

Na pitanje da li uživa u svom ciklusu života kaže da, kad mislite o tome, to je kao da je čaša do pola prazna ili do pola puna. Ima dana kad zaista uživam. Ali i dana kad ne uživa baš.

2024 © - Vesti online