Sreda 09.08.2017.
22:55
Vestionline

Vučić: Mnoge zapadne zemlje žele da oslabe Srbiju i moj položaj

Tanjug
Vučić ubeđen da zapad želi njegov pad

To se, rekao je za Pink televiziju, može videti iz izjava raznih predstavnika administracija zapadnih zemalja.

Na pitanje kako vidi medijske navode da je američki zvaničnik Brajan Hojt Ji poručio srpskoj opoziciji da na izbore idu u jednoj koloni kako bi ga srušili, Vučić je rekao da nema potvrdu da se to zaista dogodilo, ali i da ne vidi zašto bi se izdvajao samo predstavnik američke admninistracije.

- Imate više predstavnika različitih zapadnih administracija. Oni znaju da neki ne mogu da pobede, jasno im je. I, ne žele oni ne znam čiju pobedu, već žele slabljenje vlade Srbije, slabljenje ličnog autoriteta mog, kao predsednika, zato što bi tada drugima bilo lakše - rekao je predsednik.

U tom smislu on se osvrnuo na jučerašnju izjavu nemačke ambasadorke u Prištini, za koju je rekao da je veoma mudra i ozbiljna, a koja je rekla da je teško i zamisliti dijalog u trenutku kada je Vučić jak, a kosovske vlasti slabe.

- To dovoljno govori koliko bi svi drugi želeli, pri tom ne mislim na nju na takav način, koliko bi svi drugi želeli da Srbija bude jednako slaba i onda bila mnogo lakša moneta za potkusurivanje nego što je danas - istakao je Vučić.

Kako je rekao, zato je zahvalan građanima Srbije jer vide koliko je važno da Srbija ima snagu i bude jedinstveno i snažno predstavljena, a ne da bude slaba.

- Ne mislim da su oni slabi, ali imaju značajna unutrašnja trvenja koja uvek dovode do problema u odnosima jednih sa drugima" - dodao jeVučić.

2024 © - Vesti online