Utorak 08.08.2017.
16:25
Vestionline, Mondo

Nikolić: Poklapaju nas parama, želim igrače koji znaju da je Partizan institucija

M. Todorović
Na prvom treningu nije bilo dovoljno igrača ni za igru pet na pet

Ono što je izvesno je da će Nikolić u novoj sezoni moži da računa na Marinkovića, Andrića, Tanaskovića i Jovanovića, dok Majstorović ima mogućnost da promeni sredinu ukoliko pronađe novi angažman. Želja crno-belih bila je da dovedu nekoliko mladih igrača koji bi imali priliku da se afirmišu u klubu iz Humske.

- Plan A je bio da dovedemo mnogo mladih i perspektivnih igrača. Nismo uspeli, otišli su na druge strane i sada smo već na planu B. Moram da tražim neke nove, koji će sa tri-četiri iskusna da nose ekipu. To moraju da budu igrači na malim ugovorima, pošto smo opterećeni finansijskim problemima, ali tako da napravimo dobru celinu, da igramo košarku i da se ti mladi igrači afirmišu kroz Partizan, kao što je nekad bilo, pa da odu u inostranstvo i tamo uzmu veliki novac. Ovo je samo trenutna situacija. Pravićemo ekipu u hodu, čekamo Amerikance da dođu 13. avgusta... Ja u principu volim da napravim najbolju ekipu od domaćih igrača, pa onda da vidim šta fali i da popunjavam strancima. Nažalost, Amerikanci su jeftiniji od naših igrača - izjavio je Nikolić.".

Pojedini igrači koji su bili na pragu Partizana otišli su u Crvenu zvezdu, a neki drugi su pre izabrali FMP i Megu.

- Poklapaju nas parama. Mene interesuju mladi igrači koji hoće da se afirmišu, da dobiju prostor da igraju košarku i da napreduju. Njih menadžeri ne daju bez velikih para, a oni u ovom trenutku ne vrede toliko i onda je to borba. Ja sam za to da se nađu mladi igrači kojima će se dati prilika da igraju i koji hoće da potpišu na četiri godine za instituciju kakva je Partizan.

Nikolić je govorio i o broju stranaca u timu, statusu kapitena Veličkovića, eventualnom povratku u klubu pojedinih košarkaša, kao i odnosu sa menadžerima, a više o tome čitajte OVDE.

2024 © - Vesti online