Nedelja 06.08.2017.
00:57
Vestionline

Sramotne optužbe: "Đoković je uhvaćen u dopingu, a ATP ga štiti"

Reuters
Kada čuje za ovo Novaku preostaje samo da se nasmeje

Ona je u tekstu koji je objavljen na zvaničnom sajtu jedne televizije iz Kvebeka Novakovu pauzu zbog povrede nazvala farsom, odnosno tvrdi da je srpski teniser uhvaćen u dopingu i da to iz svojih razloga prikriva Udruženje profesionlanih tenisera (ATP).

- Neki prijatelji i kolege koji su blisko povezani sa svetom tenisa i prate turnire uvereni su da je Đoković bio dopingovan i da ima zaštitu ATP. Neki se pitaju zašto je tako iznenada pao u svojoj igri, zašto je godinu dana bio ispod svojih fantastičnih fizičkih mogućnosti, koje je demonstrirao od 2011. godine? Šta je sa njegovim ličnim problemima? Da li je povreda ruke hronični problem koji vuče nekoliko godina ili je to samo izgovor? Da li je napravio pauzu kako bi se fizički oporavio i oživao svoj talenat - piše između ostalog u njenom tekstu.

Osim gomile pretpostavki i pitanja bez odgovora kojima navodi čitaoce u kompravcu da razmišljaju Peletije u tekstu nije iznela nijedan dokaz.

58-godišnja Peletije je bivša teniserka koja nije imala previše uspeha u singl konkurenciji, tj. bila je nešto bolja u igri parova pošto je jednom čak uspela da stigne do osmine finala Rolan Garosa. Tokom karijere od turnirskih nagrada je osvojila “čak” 7.356 dolara pa je možda i to razlog njenih frustracija.

Zbog neutemeljenih pretpostavki koje je iznela, a koje su se brzinom munje raširile širom sveta i nanele štetu ugledu Novaka Đokovića bivši najbolji teniser sveta mogao bi da je tuži, kao što je to svojevremeno najavio Rafael Nadal kada su ga uglavnom francuski mediji optuživali za slične stvari.

2024 © - Vesti online