Ponedeljak 07.08.2017.
06:30
b92.net, Vestionline

Pretvaraju avionske hangare u fabriku automobila

youtube.com/Aston Martin
Savršeno skladište za automobile: Bivši "avio" hangar

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila koristiće tri velike zgrade u mestu St. Athan, koje su bile dom vojnim letelicama, za proizvodnju svojih modela, među kojima je i budući krosover DBX. 

U novu fabriku Aston Martin će uložiti oko 200 miliona funti, a u njoj će posao naći 750 radnika. Za sada je primljeno 40 zaposlenih koji se obučavaju za proizvodnju u postojećij fabrici u Gejdonu, u Engleskoj.

Jedan od tri modela koji će se izrađivati u novom pogonu u Velsu je pomenuti krosover DBX, dok druga dva pripadaju luksuznom podbrendu Lagonda i počeće da se sklapaju 2020, odnosno 2021. godine. 

Aston Martin je saopštio da će u ovoj fabrici biti instalirana i postrojenja za proizvodnju električnih/hibridnih automobila, koje će britanska kompanija takođe izrađivati u budućnosti.

- Zahvaljujući neverovatnoj veličini ovih hangara, pružena nam je izvanredna mogućnost da u njih smestimo našu drugu fabriku u Britaniji - rekao je prvi čovek Aston Martina, Endi Palmer na početku radova na transformaciji vojnih objekata u proizvodni pogon. 

Što se tiče fabrike u Gejdonu, ona će se fokusirati na proizvodnju modela kao što su Aston Martin DB11 i novi Vantage čija se premijera očekuje u 2017.

2024 © - Vesti online