Petak 04.08.2017.
09:13
Vestionline, Tanjug

"Pokušaj ulaska Kosova u Interpol neprihvatljiv"

M. Karović
Kosovo došlo u pat poziciju: Milovan Drecun

- Nama je neprihvatljivo da samoproglašena država bude članica Interpola. Eventualnim ulaskom u Interpol bi jedino dobili prečicu da podižu poternice i da ih stavljaju na snagu direktno, a ne preko Unmika - naveo je Drecun.

On je gostujući na RTS-u rekao da je do punog zastoja na putu sticanja međunarodnog subjektiviteta Kosova došlo uprkos snažnom pritisku međunarodnih sponozora.

- Izgleda da su odustali od pokušaja da ove godine ponovo probaju da uđu u Unesko, što pokazuje da sistem UN ne mogu da probiju tako lako uz svu podršku i pritisak SAD i drugih zapadnih država na članice Unesko. Tako da imamo puni zastoj na tom putu sticanja punog međunarodnog kapaciteta samoproglašene države i pokušaće da taj nedostatak da kompenzuju preko eventualnog članstva u Interpolu - naveo je.

Drecun ističe da je Kosovo došlo u pat poziciju, s obzirom da ne mogu da napreduju dalje ka tom cilju i da je jasno da je reč o propaloj državi koja je rak rana Evrope i baza za albansku mafiju.

Prema njegovim rečima, teritorija KiM je od dolaska međunarodne zajednice pretvorena u crnu rupu Evrope i najveće leglo organizovanog kriminala, što je problem kako za region tako i Evropu.

Drecun ističe da "globalizovana albanska mafija širi svoje pipke" i da je neophodno da se ojača borba protiv kriminala i da sada "vođe organizovanih kriminalinih grupa poput Fatmira Ljimaja, Sulejmana Selimija i Ramuša Haradinaja žele da budu na najistaknutijim političkim funikcijama".

2024 © - Vesti online