Petak 04.08.2017.
02:00
V. Mačar - Vesti

Gozba za 5.000 duša

- Pali smo s nogu, jer valjalo je uslužiti toliki broj gostiju, ali hvala Bogu, sve je proteklo u najboljem redu, na opšte zadovoljstvo - i naših mušterija, svakako i nas, organizatora - kaže Milomir Stojanović, koji je, kao volonter, zajedno sa ostalim srpskim delijama bio zadužen za jagnjeće i praseće pečenje.

Ponuda hrane je bila baš za sve ukuse. Posetioci, a njih je bilo iz gotovo svih etničkih zajednica koji žive u ovom delu Ontarija, mogli su da uživaju u specijalitetima srpske kuhinje, kao što su praseće i jagnjeće pečenje, gulaš, podvarak sa suvim mesom, pasulj prebranac, ćevapčići u lepinji... Naravno da se na meniju, proteklog, petog po redu Srpskog festivala hrane našao i burek i sirnica, zemičke, krempita, baklava...

Kolo i pevači

Tokom cela dva dana kolo nije prestajalo. U njemu su bili i stari i mladi. Lepo ih je bilo videti. Pogotovo su aplauze mamili najmlađi koji čuvaju folklorno blao od zaborava. Goste su zabavljali pevači Vesna Davidović, Dragana Jović i Miki Savić.

- Zahvalio bih se svim gostima na izuzetno velikoj poseti našem Festivalu hrane, a posebno priznanje zaslužuju naši vrednim volonteri, koji su cela dva dana bili na nogama i svojim radom i uslugom dali pečat ovom pikniku, o kome će se dugo pozitivno pričati. Našu hranu obožavaju svi koji žive u ovim mestima. Bilo je za svakoga ponešto iz domaće kuhinje - kaže Sanjin Tomić, predsednik Odbora CŠO Sveta trojica iz Kičinera.

V. Mačar
Ide gde se okupljaju Srbi: Joca Kovačević

Joca stigao iz Toronta

Joca Kovačević zapucao je na 5. Festival srpske hrane iz 100 kilometara udaljenog Toronta.

- Idem gde god se okupljaju Srbi i to druženje svakako da je glavna poenta ovakvih festivala - kaže Kovačević.

- Za mene je na ovom festivalu sve u domenu perfekcije, od organizacije do druženja, a ne treba zaboraviti ni kvalitet hrane koji Srbe u ovom delu Kanade stavlja na prvo mesto po kvalitetu ponude raznih đakonija iz poznate srpske kuhinje. Jedno je sigurno naših jela ima malo gde na svetu - kaže Mladen Piljić iz Kičinera.

2024 © - Vesti online