Četvrtak 03.08.2017.
16:50
Vestionline, TK Galeb

Tijana Bogdanović kreće u pohod na Tokio

V. Sekulić
Tri srpske tekvondo gracije - Tijana Bogdanović, Milica Mandić i Vanja Stanković

- Protekle dve nedelje proveli smo na letnjem kampu u Vrnjačkoj banji gde smo zaista naporno radili. Hotel ZEPTER nam je omogućio vrhunske uslove za trening – ističe Dragan Jović. - Tijana je lako došla u svoju kategoriju do 49 kg u kojoj će se boriti na Grand priju u Moskvi, jer ovo je početak borbe za odlazak u Tokio. Put nije lak, svakako nije ni kratak ali bitno je da je dostižan. Zato krećemo sa puno vere u svoje mogućnosti na ovom Grand priju.

Draško Jovanov, bronzani sa seniorskog EP prošle godine, prvi put se bori u kategoriji iznad 80 kilograma.

- Ovo će biti test za mene, jer nemam iskustva u borbi sa teškašima ali verujem u sebe. Protekle tri nedelje radili smo punom parom, po dva izuzetno teška treninga dnevno. Cela sezona biće naporna I zaista je važno da u nju uđemo spremi I pozitivni – ističe Draško.

Tijana nije uspela da osvoji medalju u Koreji na Svetskom prvenstvu gde joj je za dlaku izbegla medalja. To joj je samo dalo još motiva da trenira jače tokom leta. 

-Završen je Galebov letnji kamp na kome smo se spremili najbolje što smo mogli. Imali smo odlične sparing partere koji su mi pomogli da odradim svaki trening kako treba. Naravno, uz najbolje trenere sveta. Prvi put posle olimpijskih igara se vraćam u svoju kategoriju do 49 kg i super se osećam. Jedva čekam da počne takmičenje i da se ponovo borim sa mojim starim protivnicama. Tu će biti i Koreanka koja me je pobedila u finalu Olimpijskih igara. Iskreno, volela bih da se sretnemo opet u finalu – ističe Tijana.

Ovo je pozivni turnir na kojem učestvuju najbolja 32 borca sa olimpijske WTF liste. Pobednik dobija 5000 dolara, drugoplasirani 3000, a trećeplasirani 1000 dolara.

2023 © - Vesti online