Četvrtak 03.08.2017.
19:09
B. Simonović - Vesti

Pravili bombu, ubili sebe

Reuters
Policija utvrdila da su Nikšićani sami prouzrokovali svoju pogibiju

Više nema sumnje ni da su dvojica stradalih sami krivi za svoju pogibiju. Naime, kako kažu u policiji, sve ukazuje da su ova dva mladića pripremala eksplozivnu napravu velike razorne moći za nečiju likvidaciju, ali su, po svemu sudeći, pri tome napravili fatalnu grešku i nešto spojili kako ne treba, pa im je bomba eksplodirala u rukama.

Više meštana Tivta je posvedočilo da je u napuštenom turističkom kompleksu Župa u Tivtu, pred zoru odjeknula snažna eksplozija, ali je tragedija otkrivena tek šest-sedam sati kasnije kada je jedan slučajni prolaznik primetio dva nepomična tela na podu napuštenog restorana. Policija je zatekla užasan prizor.

Dva mlađa muškarca bez ruku, čija su lica i prednji deo tela bili toliko unakaženi da je vizuelna identifikacija bila nemoguća. Krater i oštećenja na zidovima su nepobitno ukazivali da u pitanju nije ubistvo već da su mladići stradali nestručno baratajući eksplozivnom napravom.

U njihovim džepovima nije bilo nikakvih dokumenata, a od koristi za njihovu identifikaciju nije bio nijedan ranac nađen u prostoriji u kojoj su stradali. U njemu je bilo nešto garderobe, fantomke za maskiranje, kao i jedna silikonska maska koja se navlači preko glave, na kojoj je imitacija kratke brade. Nađen je i pištolj, kalibra 7 milimetara sa okvirom u kojem je bilo šest metaka.

Nastavak rata?

Kako se u blizini, na jedva stotinak metara od mesta na kojem su stradali mladići, nalazi kuća telohranitelja jednog od poznatih kotorskih kriminalaca, policija sada proverava da li je bomba bila namenjena njemu ili kome drugome od aktera u ratu zakrvljenih primorskih klanova.

 

 

 

 

2024 © - Vesti online