Petak 04.08.2017.
00:44
J. L. Petković - Vesti

Zahuktava se kampanja u Nemačkoj: CSU nam "krade" program

EPA/Clemens Bilan
Mala partija tuži veliku: Alis Vajdel

Ona dodaje da nemački birači, ipak, "nisu tako naivni da progutaju tu priču".

- Jer, oni koji će, na osnovu ovoga glasati za CSU, biće razočarani. Na kraju će CSU podržati stavove Angele Merkel, kao što su uvek činili - ističe ona.

U jeku izborne kampanje u najvažnijoj evropskoj državi, naša sagovornica ističe da je očekuje nekoliko sedmica teškog rada, a sa prognozama je veoma obazriva:

- Poslednja istraživanja prognoziraju mojoj stranci AfD oko 10 procenata glasova. Naravno, mi očekujemo da ćemo preći cenzus.

Kada je reč o medijskoj zastupljenosti njene partije, podvlači da je AfD daleko od "ravnopravnog i pravednog pristupa masovnim medijima - bilo da je reč o javnim ili o privatnim".

- Ali, svedoci smo podizanja visoko kvalitetnih alternativnih medija i imamo ogromnu podršku u društvenim internet medijima. Naše kampanje imaju ogroman uspeh na društvenim mrežama i internetu i to je velika stvar i velika podrška.

Ko otvara kapije Srbije migrantima?

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina upozorila je da će u Matici srpskoj biti održano predavanje "poznatog ksenofoba" Geca Kubičeka, jednog od promotera desnog ekstremizma i neonacizma u Nemačkoj. Koalicija je podsetila i da je u Matici srpskoj 21. jula predavanje održao i "funkcioner ekstremističke Alternative za Nemačku Mark Jongen".

- Ne bih se iznenadila da ta "koalicija NVO-a" dobija propagandna uputstva i finansijsku podršku od liberalne Nemačke, EU ili američke mreže - oni jednostavno ponavljaju kao papagaji ono što leve i liberalne NVO u Nemačkoj laju. Šta onda ta "koalicija nevladinih organizacija" promoviše pored pobune protiv Jongena i Kubičeka - koji usput, nije član AfD, niti govori u ime naše stranke? Da li promovišu masovnu migraciju i otvorene granice za Srbiju? Možda Parade ponosa u Beogradu? Mislim da je većina Srba vrlo pametna i shvatiće zašto se te nevladine organizacije plaše dobrih i prijateljskih kontakata između nemačkih i srpskih patriota - kaže Alis Vajdel.

2024 © - Vesti online