Sreda 02.08.2017.
20:52
Vestionline, KSS

Pobeda Đorđevićevih “orlova” protiv studenata

EPA/JORGE ZAPATA
Jović je bio najefikasniji sa 11 poena

U predivnom ambijentu, prepune Nove sportske dvorane u Kraljevu, pred više od 3.500 gledalaca, izabranici Aleksandra Đorđevića pobedili su naše “studente” posle bolje igre u drugom  poluvremenu.

Univerzitetska selekcija, koja se sprema za nastup na Univerzijadi u Tajpeju, pružila je dostojan otpor našem najboljem timu, naročito u prvih 20 minuta. Izabranici selektora Zorana Todorovića imali su tokom prvog poluvremana i prednost od šest poena (26:20, u 15. minutu). Ipak boljom igrom u odbrani i jakim ritmom, uz nekoliko pogođenih šuteva za tri poena, tim Aleksandra Đorđevića je tokom treće četvrtine “prelomio” utakmicu i do kraja ostvario ubedljivu pobedu.

Selektor Đorđević u ovom duelu nije računao na povređene Simonovića, Nedovića i Raduljicu, a u igru nije ulazio ni kapiten Miloš Teodosić.

Najefikasniji je bio Stefan Jović sa 11 poena, Gudurić je dodao 10, a Marjanović, Bogdanović i Mačvan po osam. U studentskom timu bolji od ostalih bili su Tejić sa 13 i Đoković sa 11 poena.

Seniorska reprezentacija Srbije se posle meča vratila na Kopaonik, gde će nastaviti pripreme. Sledeći test naš državni tim očekuje već narednog vikenda kada će u dvorani “Aleksandar Nikolić”, u okviru “Trofeja Beograda” odmeriti snage sa selekcijama Crne Gore i Grčke.

2024 © - Vesti online