Sreda 02.08.2017.
17:37
Vestionline, Večernji list

Hrvati opet o kompleksima i Srbima

EPA/Szilard Koszticsak
Ivica Tucak je vodio "barakude" do svetskog trona

Kao i na Olimpijskim igrama u Riju, gde nije uspela da im pomogne, hrvatski vaterpolisti su i u Budimpešti dobijali zlata vredne savete od psihologa Renate Barić.

Ona je u izjavi za Večernji list otkrila kako je uticala na psihološku spremnost "barakuda", ali nije želele da preuveličava svoju ulogu već je sve zasluge prebacila na igrače.

- Baš je polufinalna utakmica sa Srbima bila primer neke nove mentalne snage hrvatskih vaterpolista. Uoči tog dvoboja trebalo je u drugi plan potisnuti kompleks niže vrednosti nastao na tri uverljiva poraza na poslednja tri velika natecanja. Uopšte nisam insistirala da naša priprema ide u tom smeru. Kao i za svaku drugu utakmicu, radili smo na planu mirnoće, koncentracije, strpljivosti u sprovođenju naših taktičkih ideja. Nismo govorili o stvarima za koje ne želimo da se događaju, pa nismo spominjali komplekse, ali smo pričali o našoj snazi i taktičkim ciljevima - rekla je Renata Barić.

Objasnila je i da nije sve vreme bila sa vaterpolistima već je dolazila na svaka dva ili tri dana, kao i da je obavila nekoliko pojedinačnih razgovora sa igračima.

2024 © - Vesti online