Sreda 02.08.2017.
18:01
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić

Kapa dole ljudima čistog srca

A. Čukić
Darko Stanojević

Svoju podršku uputila je posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja. O ovom divnom gestu dobročiniteljke iz daleke Australije obavestili smo ovog nesrećnog mladića, a odmah potom i prosledili dar, na čemu se Darko od srca zahvalio.

- Molim vas da se Ani zahvalite u moje ime do neba. Znam da ovo nije prvi put da mi šalje pomoć i zato od mene "kapa dole". Danas nikome nije lako izdvoji od sebe i svoje porodice da bi pomogao nekome koga i ne poznaje, a to zaslužuje ogromno poštovanje i divljenje. Isto tako, želim da zahvalim i svim ostalim čitaocima "Vesti", ljudima čistog srca, koji mi već godinu dana pomažu da preživim. Među njima ima i lekara i sestara, zbog čega želim da se zahvalim kabinetu za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, dr Miljanu Gregoviću, med. sestri Mariji Petrović, med. sestri Senki Gogić i službeniku Aleksandru Barlovu. Da nije svih njih ne znam da li bih danas bio među živima - kaže Darko i dodaje:

- Anina novčana pomoć mi je stigla u dobar čas, jer sam zbog velikih vrućina i promena vremena često imao napade, pa sam završavao u bolnici, a to sve košta pošto zdravstveno nisam osiguran. Ni lekovi mi ne mogu pomoći, jer je stres uglavnom najveći okidač. A, pod stresom sam svaki dan i kao na iglama, dok ne počnem da primam penziju. Znam da se ponavljam, ali sve što želim u životu svodi se samo na jedno, da ne živim od tuđe milostinje. Već da konačno dobijem ono što sam i zaslužio braneći otadžbinu, redovnu penziju na koju ću moći da se oslonim i od koje ću moći da svijem svoj dom, a ne da ponovo dočekam zimu u udžerici koja može svakog trena da mi se obruši na glavu - kaže on.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online