Sreda 02.08.2017.
16:12
Vestionline, Tanjug

Mihajlović: MUP će da proceni gde je sve moguće voziti 130 km na sat

Tanjug
Mihajlović očekuje pojašnjenja

- Već smo uputili pismo ministru policije (Nebojši Stefanoviću) i tražimo procenu MUP, zbog tehničkih karateristika i svega što je potrebno. Očekujemo da na onim deonicama koje su moderne bude povećana brzina. Nema razloga da se to ne uradi budući da imamo moderan auto-put - rekla je Mihajlović novinarima.

Kako kaže, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je predložilo da se poveća brzina na aut-putu pošto se mnogo ulaže u auto-puteve.

- Imamo na Koridoru 10 određene moderne i nove deonice na kojima može da se poveća brzina na 130 km na sat, a da to ne bude nebezbedno, kao i Koridoru 11 - navela je Mihajlović.

Kada je reč o novoj meri MUP, merenju srednje brzine vozila na auto-putu, ističe da je to tek krenulo u praksi i da već stiže puno pisama sa raznim pitanjima kako će biti realizovano.

- Očekujem od direktora policije Vladimira Rebića da dobro izanaliziraju efekte takve mere, lično sam i kao vozač i član vlade uvek da se na sve načine poveća bezbednost u saobraćaju - rekla je ona.

Ministarka saobraćaja kaže da očekuje detaljna pojašnjenja, na primer, kako će se kontrolisati vozači koji voze brzo, pa naprave pauzu u kaficu na autoputu, šta je sa elektronskom naplatom putarine i slično.

2024 © - Vesti online