Sreda 02.08.2017.
13:22
Vestionline, Blic rs

Samoprozvani general mačetom rasteruje kupače u Hrvatskoj

pixabay.com
Upadne na plažu i sve rastera

"Donji" smatraju da je to njihova plaža, a "gornji" traže jednako korišćenje pomorskog dobra. Umesto letnjeg odmora, zaređale su se peticije nezadovoljnih stanara, piše Slobodna Dalmacija.

Ogorčena gošća Stanka Butigan se obratila poijedinim hrvatskim medijima i ukazuje na, kako kaže, ogroman propust policije u Korčuli i probleme koji iz tog proizlaze. Takođe ukazuje na uništavanje državne imovine, mora i okoline zbog privatnih interesa lokalnih moćnika i gostiju iz Bosne i Hercegovine.

- Osim što na plaži dotični gosti maltretiraju turiste iz Evrope i lokalno stanovništvo, ostavljaju i količinu smeća koja je takođe na zavidnom nivou. Dodatan problem je i takozvani general Ivan Parlov koji dolazi na te Soline sa svoje dve dame za druženje - rekla je Stanka Butigan, ogorčena gošća letovališta.

Kako pišu hrvatski mediji, od lokalnih ljudi su uspeli da saznaju da je Ivan Parlov dobro poznat po svom ponašanju.

- Pitam vas kako je moguće da dotična osoba dođe na prepunu plažu s mačetom od čak metar u ruci i krene njome da mlati privatnu i državnu površinu i uništava sve oko sebe? Privatno i javno. Stabla, peškire, ležaljke, a potom to sve baca u more ili na tuđe parcele - negoduje Butigan i pita kako je i moguće da pomorska policija kojoj je jedna gospođa panično mahala nije prišla na obalu i pomogla.

- Istina, nije to njihov posao, ali prići gliserom blizu, videti ludaka koji maltretira kupače i pravi scene, a ne reagovati - dalje priča Butigan i napominje da je policija došla nakon pola sata i pričala s Parlovim, ali da mu nisu oduzeli oružje.

Samozvani general Parlov je penzioner, stanovnik gornjeg dela naselja, koji priznaje da problemu nema kraja. Priču potvrđuje peticijom blizu 600 građana sa Solina, kao i susednog predela Dominče i Ježevica, gde stoji da gosti ne mogu do mora i do dela još uvek slobodne plaže moraju pešačiti stotinama metara, piše Jutarnji list.

2024 © - Vesti online