Utorak 01.08.2017.
16:12
Vestionline, Tanjug

Novinarka HRT-a objavila odu Tompsonu na Fejsbuku

facebook.com
Oda Tompsonu

"On odgaja naraštaje u zdravom domoljublju i čestitosti", napisala je ova novinarka HRT-a, koja je, inače, zbog nepridržavanja novinarskih standarda u maju prošle godine uklonjena iz emisije "Studio 4".

Portal Index.hr prenosi da je ova novinarkka HRT-a poznate po svojim ekstremno konzervativnim stavovima, svoj status naslovila "Je li Marko Perković Tompson domoljub?", a koji je već skupio  oko 1.7 miliona lajkova.

Ovaj medij je, inače, tažio komentar HRT-a na ovaj stav njihove novinarke, ali ga, kako kažu, još nisu dobili.

Krišto je napisala da je Tompson daleko više od domoljuba. On je, kaže dobrovoljac odbrambeng Domovinskog rata.

"Čitam napise po portalima, novinama, društvenim mrežama o tome koliko košta nastup Marka Perkovića Tompsona. Koliko god da košta, nije preskup. Njegova umetnost, njegovi nastupi, njegovo delo u celini je neprocenjivo. Ovaj pjevač je zvezda, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan Hrvatske. On je jedini hrvatski izvođač koji se našao na svetskoj iTunes top-lestvici po prodanim i preslušanim albumima. S albumom - Moli i radi bio je među prvih pet, uz bok Dejvidu Bouviju i Brusu Springstinu", navela je ona opisujući Tompsona koji, inače, svojim pesmama veliča ustaštvo, a njegovi koncerti su po pavilu propraćeni ustaškim simbolima.

Krišto smatra da Tompsonova umetnost ima i kulturno-obrazovnu vrednost. Po profesiji je, kaže, kantautor, pevač i umetnik. 

I kao takav, smatra ona, njegov rad vredi onoliko koliko je umetnički vjedan i koliko je tražen. 

"Međutim, on i u ovoj kategoriji nadmašuje ostale. Njegov rad, njegove pesme i njegova umetnost imaju i kulturno-obrazovnu vrednost. On vaspitanja naraštaja u zdravom domoljublju i čestitosti. Mnogi nisu znali ko je bila Diva Grabovčeva, ko su bile Drinske mučenice. Mnogi drobrovoljci koji teško podnose nepravde u društvu i blaćenje svoje države, utehu su našli upravo u Tompsonovim stihovima", navela je.

Uz to, Kristo piše i da Tompson čije pesme obiliju ustaštvom, popularizuje  čestitost, hrabrost, ljubav, odanost - sve ono što mnogi njegovi kritičari pljuju, a rado bi u svome društvu imali ljude upravo s takvim vrlinama.

2024 © - Vesti online