Utorak 01.08.2017.
14:48
Vestionline, Tanjug

"Pens nije dobrodošao u Crnoj Gori zbog ubijene dece"

Facebook/Marko Milačić
Milačić: Antiruska histerija

Prvi razlog za to je, prema njegovim rečima, guranje Crne Gore u NATO bez referenduma, a drugi - bombardovanje Crne Gore, “kada je ubijeno i troje dece za šta nikada niko nije odgovarao”, naveo je Milačić u saopštenju dostavljenom i Tanjugu.

Milačić takođe zamera američkoj administraciji što podržava Mila Đukanovića, za kojeg kaže da je "poslednji evropski autokrata". 

On kaže da Pens očigledno, svojom rutom - Estonija, Gruzija, Crna Gora - želi da na ovim destinacijama učvrsti antiruske pozicije i "potpiri antirusku histeriju koja je u Crnoj Gori, ionako poprimila neviđene razmere". 

Vašington želi dodatno pričvrstiti američku i NATO zastavicu na teritoriji Crne Gore, ali i, što dodatno zabrinjava Milačića, cele regije, u trenutku kada većina građana Crne Gore želi zastavu neutralnosti, što je, tvrdi, egzaktno pokazano internim dokumnetima Vlade Crne Gore iz afere Depeša, ali i svim poštenim istraživanjima javnog mnjenja. 

Za to vreme zvanična Podgorica se priprema da na najsvečaniji mogući način dočeka drugog čoveka SAD, nazivajuću tu posetu "posetom veka". 

Pens će se u Podgorici sastati sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem, a učestvovaće na Samitu Jadranske povelje sa liderima Zapadnog Balkana, najavila je Bela kuća. 

Inače, tokom posete potpredsednika SAD Majka Pensa u Podgorici se očekuje potpuna obustava saobraćaja na trasama njegovog kretanja. 

Najavljeno je da će i vazdušni saobraćaj biti zatvoren na nekoliko sati, čim Pens sleti u Podgoricu.

2024 © - Vesti online