Nedelja 30.07.2017.
08:29
Vestionline, Tanjug

Racije širom Sidneja: Policija sprečila teroristički napad na avion

Reuters
Jake policijske snage na aerodromima u Australiji

- Mogu da izvestim da je prošlo veče došlo do velike protiv-terorističke operacije kako bi se osujetio teroristički plan da se sruši avion - saopštio je Tarnbul novinarima, prenosi AFP.

Dodatno bezbednosno osoblje postavljeno je na svim aerodromima u Australiji, rekao je Tarnbul.

Inače, australijaska policija je u subotu sprovela niz racija širom Sidneja, u kojima su uhapšene četiri osobe osumnjičene da su planirale teroristčki napad u toj zemlji.

Naoružani pripadnici policije upali su u kuće u najmanje četiri naselja.

"Udruženi tim za borbu protiv terorizma Novog Južnog Velsa je sproveo danas višestruke pretrage širom Sidneja što je dovelo do hapšenja četvorice muškaraca", navodi se u saopštenju policije. 

Kako su ranije preneli mediji, autralijske policijske snage za borbu protiv terorizma izvode danas racije širom nekoliko sidnejskih predgrađa s namerom da poremete planove za "terorističke napade". 

- Ove operacije su osmišljene da poremete i spreče planove za vršenje teroristickih napada u Australiji - rekao je Ternbul i pozvao ljude da ostanu oprezni. 

Televizija Seven Netvork javila je da je 40 pripadnika interventne policije  otišlo u jednu kuću pre nego što je tim za eksplozive pronašao sumnjiv uređaj, ali policija to nije potvrdila, preneo je AFP. 

2024 © - Vesti online