Ninković za "Vesti": Kad sam stigao u Sidnej ni Srbi me nisu znali, a sada...

Privatna arhiva
Miloš Ninković sa šampionskim trofejom

- Ovde je zima, ali me je sačekalo Sunce kad sam stigao - kaže Ninković na početku razgovora za "Vesti". - Pripreme kao pripreme, uvek su teže, noge malo "olovne" posle odmora. Pripreme sa Sidnejom su jako duge, čak tri meseca će da traju, ali, tako je, kako je.

Da li Sidnej ulazi jači ili slabiji u naredni šampionat?

- Otišao nam je golman Deni Vuković, koji je bio jedan od naših najboljih igrača prošle sezone. On je pojačao Genk. Povredio se Rajan Grant, što je takođe veliki hendikep za nas. Miloš Dimitrijević je, nažalost, otišao iz kluba. Od pojačanja zasad nam je stigao iskusni Luk Vilkšer, koji je dugo bio u Rusiji, najviše u moskovskom Dinamu. Igrao je protiv nas na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine. Iskusan igrač, odigrao je 80 mečeva za reprezentaciju Australije. 

Čekajući Krasića

Otišao je iz kluba Miloš Dimitrijević, ali bi Ninković mogao da dobije društvo novog zemljaka. Poljski i australijski mediji najavljuju da će u Sidnej da stigne nekadašnji reprezentativac Srbije, bivši igrač Vojvodine, CSKA, Juventusa, Fenerbahčea, a sada prvotimac poljske Lehije iz Gdanjska, Miloš Krasić.

- Poslednjih dana se ovde mnogo priča o dolasku Krasića. Voleo bih da nam se pridruži. Krasa bi bio veliko pojačanje za nas, a i posle odlaska Dimitrijevića, bilo bi lepo imati opet zemljaka u timu - istakao je Ninković.

Problem bi mogao da bude ugovor koji iskusni vezista ima sa Lehijom do juna 2019. godine, pa bi Sidnej verovatno morao da plati obeštećenje za nekadašnjeg srpskog reprezentativca.

Koji su ciljevi kluba u narednoj sezoni?

- Ambicije su i ove godine da budemo najbolji u Australiji i da doguramo što dalje u azijskoj Ligi šampiona.

Da li su osvojena titula i odlične igre u dresu šampiona "kengura" uticale na porast popularnosti, ima li slikanja, druženja sa mališanima?

Marinkoviću istekao ugovor 

Osim Miloša Ninkovića i Miloša Dimitrijevića, prošle sezone u najjačoj ligi Australije igrao je nekadašnji fudbaler Partizana Nebojša Marinković. On je tri godine igrao za Pert Glori, za koji je na 80 mečeva postigao 15 golova. Njemu je istekao ugovor sa klubom, pa je neizvesno gde će nekada velika nada crno-belih da nastavi karijeru.

- Da, iskreno, mnogo više! Kada sam došao ovde ni moji Srbi me nisi prepoznavali. Sada kada prošetam gradom ljudi me zaustave za fotografisanje, da se pozdrave... Prija zaista pažnja. Naravno, teško je da ne sretnem naše ljude ovde u Sidneju.

Tradicija kluba je da pre početka sezone fudbaleri zovu navijače, nude sezonske karte. Da li je bilo toga i sada?

- Ne, ima još mnogo do početka sezone, tek ću ih zvati. Osećam da će u narednom šampionatu pola stadiona da budu Srbi. Prošle sezone sam postavio rekord kada je u pitanju prodaja karata. Naravno, Srbe sam zvao i ubedio ih da dođu da nas gledaju. Imali smo prosek od oko 12.000 gledalaca, sada verujem da ćemo imati bar duplo više. Titula Sidneja je baš odjeknula, pogotovo među našim ljudima - zaključio je Ninković.

Nova sezone u najjačoj australijskoj A ligi počinje 6. oktobra. Sidnej je osim prošle sezone, osvajao šampionat i 2009/2010. Zanimljivo, Sidnej se nije okitio krunom kada je za ovaj kliub igrao legendarni Italijan Alesandro del Pjero.

2024 © - Vesti online