Četvrtak 08.07.2010.
13:03
Vestionline, Sportske.net

"Gana je spasila čast Afrike"

Bora Milutinović trenutno radi kao ambasador Katara u pokušaju da ova zemlja dobije organizaciju Svetskog Prvenstva 2022., ali priznaje da bi se rado vratio trenerskom poslu.

"Naravno! Ja sam trener, moj život je na terenu. Imam entuzijazam i sve ostalo što vam je potrebno da bi dobro radili, ali naravno imam svoje zahteve i ciljeve kojima težim. Vođenje još jedne reprezentacije bi bilo idealno ali to bi morao biti tim koji ima realne šanse da se domogne Svetskog Prvenstva", rekao je Bora.

On je prokomentarisao i učinak afričkih selekcija na Svetskom Prvenstvu.

"Nigerija ima vrlo talentovane pojedince, što su i dokazali na prethodnim Olimpijskim Igrama. Međutim, menjanje selektora samo nekoliko meseci pre dolaska u Južnu Afriku im je znatno otežalo stvari. Slučaj Gane je bio drugačiji, i želeo bih da istaknem da su oni imali Srbina za trenera, Milovana Rajevca. On je uspeo da se brzo prilagodi i da ekipi priključi talentovane igrače koji su osvojili Svetsko Prvenstvo za igrače do 20 godina. Oni su napravili sjajan uspeh, jednim okom gledajući u budućnost, a ispali su tek nakon penala. To su odlične vesti za afrički fudbal". 

2024 © - Vesti online