Četvrtak 08.07.2010.
12:53
Vestionline

Jovanović: Neće biti lako

Žrebom je ranije danas odlučeno da Partizan naredne sezone u Evroligi igra sa prvakom španije Kahom Laboral, izraelskim Makabijem, poljskim Prokom, litvanskim Žalgirisom i ekipom iz kvalifikacija.

"S obzirom da smo bili u trećem šeširu znali smo da ćemo već u startu dobiti dve veoma snažne evroligaške ekipe i znali smo da ne možemo da izbegnemo ekipe koje su bile dobro plasirane prethodne sezone. Sve grupe imaju snagu, ali ću se usresrediti prvenstveno na našu", rekao je trener "crno-belih" i dodao:

"Kaha Laboral je šampion Španije. Biti prvi u ACB ligi govori dovoljno. Makabi, koji nam je prošle godine bio protivnik za odlazak na F4, će sigurno ove godine napraviti bolji tim. Prokom je u prethodnoj sezoni do nekog trenutka bio iznenađenje takmičenja i ove godine ima stabilan budžet, a i iste ambicije. Žalgiris je kao i Makabi ušao u potpuno novi projekat. A što se tiče B kvalifikanta, situacija će biti zanimljiva s obzirom da se u tom kosturu nalaze dva odlična kluba. Jedan od njih je jak klub Himki iz Moskve koji ima odličan budžet i atinski Marusi sa kojim smo se sastali prošle sezone. Sasvim je sigurno da neće biti lako, ali tu smo da igramo i damo na svakoj utakmici svoj maksimum", rekao je Vlada Jovanović. 

2024 © - Vesti online