Subota 29.07.2017.
11:11
Tanjug

Vučić mladima: Bavite se zanatima, biće veće plate

Tanjug
Obećava veće plate zanatlijama: Aleksandar Vučić

- Hoću da podstaknem mlade da se bave zanatima, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više. Nemamo dovoljno radnika. Domaćini su nam rekli da su angažovali sve majstore koje imamo iz Crne Trave, Vlasotinca. Trebaju nam radnici, zanatlij - rekao je on nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.

To se mora učiniti, kako je objasnio, kroz dualno obrazovanje.

- Moraće da imaju veće plate. Ne može "kancelarija" da ima tri ili četiri puta veće plate. Kada budemo mi to vrednovali na drugačiji način nećemo imati problema sa radnom snagom - rekao je Vučić.

Pomenuo je i primer Švajcarske, gde, kako kaže, ne završavaju svi fakultete, a zanatlije imaju veće plate, jer je takva potražnja.

- Danas se školujete ceo život. Naporan rad zahteva veću platu i veća primanja - poručio je Vučić.

Tanjug
Nema pauze: Radovi na Koridoru 10

Istočni i južni krak Koridora 10 do kraja godine

Predsednik Srbije rekao je i da će istočni i južni krak Koridora 10 biti završeni do iduće sezone i izrazio očekivanje da će Srbija imati bolje puteve nego što postoje na zapadu i istoku. On je, nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, kazao da će ta deonica biti završena do kraja godine, izuzev tunela Bancarevo, gde će radovi potrajati nakon toga još tri do četiri meseca.

Istakao je da će Srbija izgraditi i obnoviti autoputnu infrastrukturu.

Simos Panagijotis direktor kompanije "Aktor", koja izvodi radove, najavio je da će istočni krak Koridora 10 u potpunosti biti gotov do maja iduće godine.

- Napadnite Bancarevo kao i ovo ovde. Gotovo sve će btii završeno do kraja godine, samo taj mali deo tunela Bancarevo biće završavan tri do cetiri meseca nakon toga - rekao je Vučić.

Kazao je da je imao priliku da prvi put prođe novim putem od Pirota do Dimitrovgrada, i da je video da je put kao u Švajcarskoj.

- To je put kao strela, bolje izgleda nego u Švajcarskoj - konstatovao je Vučić, pohvalivši za to rad Vlade, ministarke Zorane Mihajlović, ali i trud Zorana Babića, za kojeg je kazao da je čovek koji stalno vrši pritisak koji daje rezultate.

Tanjug
Obišao radove, zadovoljan viđenim: Aleksandar Vučić

Kako kaže, ponosan je što je večeras obišao radove, dodajući da je to jedno od najlepših gradilišta, ali na kojem je teško radio veliki broj radnika 15 sati dnevno, sa 13 bagera, tri buldožera, 30 kamiona.

- Ovo je ono što smo čekali da vidimo deceeijama - kaže predsednik Srbije, dodajući da nakon ove deonice ostaje još 12 teških kolometara vezanih za tunel Bancarevo.

Ocenio je da je završetak ovog puta velika stvar za pirotski i nišnavski okrug, dodajući da će ta infrastruktura dovoditi više investitora i turista u našu zemlju.

Ukazao je da će posle toga postojati kompletna autoputna mreža od Hrvatske ili Mađarske do Bugarske.
- Svako ko ulazi u Srbiju moćiće da vidi naše dobre puteve - podvukao je Vučić.

Najavio je s tim u vezi da će sledeće godine biti u potpunosti obnovljeno i 27 kilometara autoputa od ulaska iz Hrvatske u Srbiju.

- Taj put će biti kao pista. Odakle god se bude ulazilo u Srbiju moći ćete da vidite koliko su nam kvalitetni putevi - poručio je on.

2024 © - Vesti online