Subota 29.07.2017.
10:50
Sputnjik

Zašto je američkoj avijaciji potrebna ruska pomoć?

pixabay.com
Ne, Amerikancima nije potrebna pomoć u avionima...

Prema ugovoru, koji je objavljen 19. jula na sajtu za javne nabavke "Federal biznis oportjuniti", vojna avijacija je zainteresovana za kupovinu 12 uzoraka RNK i 27 uzoraka sinovijalne membrane.

"Svi uzorci sveže zamrznute sinovijalne membrane zdravog čoveka i ribonukleinske kiseline zdravog čoveka moraju biti ruskog/evropeidnog porekla", navedeno je u ugovoru.

Među uslovima ugovora je i napomena da donatori sinovijalne membrane ne smeju da imaju povrede muskulaturno-skeletnog sistema, da boluju od HIV-a, hepatitisa B i C ili sifilisa. 

Prilikom dostavljanja uzoraka neophodno je ukazati na pol, starost, etničku pripadnost, navesti da li je reč o pušaču, priložiti medicinsku istoriju, visinu, težinu i druge podatke. Navedeno je, takođe, da se uzorci donora iz Ukrajine ne prihvataju. 

U ugovoru nije precizirano zašto je komandi za obuku pri američkoj vojnoj avijaciji potreban biomaterijal Rusa. Američka vojska u poslednje vreme često organizuje tendere koji su na razne načine povezani sa Rusijom. U aprilu je Ministarstvo odbrane SAD objavilo da planira da nabavi makete tenka T-72, a u maju je Pentagon počeo da traži predavače za rusku vojnu terminologiju.

2024 © - Vesti online