Četvrtak 08.07.2010.
08:59 >> 13:05h
Politika, Vestionline

Beograđani dali cipele za "Stub srama"

Upućujući preko megafona na srpskom, ali i ostalim jezicima, poruke solidarnosti i saosećanja sa bošnjačkim žrtvama, duž Knez Mihajlove ulice je bio položen transparent sa poređanim cipelama koje su građani ostavili za "Stub srama".

"Ova inicijativa je početak kampanje za postavljanje spomenika srebreničkim žrtvama u Beogradu. Nadamo se da će vlast biti dovoljno odgovorna pred svojim građanima i da će dodeliti lokaciju za izgradnju tog spomenika. Zahtevamo od državnih organa da uhapse Ratka Mladića koji je odgovoran za zločin i da se 11. jul proglasi Danom solidarnosti sa postradalima u Srebrenici", navela je Stanislava Zojović, koordinatorka "Žena u Crnom".

Na samo 30-ak metara od nje u isto vreme je stajao kordon policije koji je na bezbednom rastojanju držao "podmladak" organizacije "Obraz", 20-ak vrlo mladih pripadnika koji su sa krstevima i transparentima "Istina" u rukama negodovali protiv kampanje "Žena u crnom". Protiv akcije prikupljanja cipela za "Stub srama" bunili su se i neki prolaznici, ali osim dobacivanja i verbalnih čarki ozbiljnijih incidenata nije bilo.

Skup(ove) je obezbeđivao veliki broj policije i Žandarmerije koja je bila raspoređena duž Knez Mihajlove i obližnjih ulica, a učesnici su na kraju sprovedeni različitim trasama kako ne bi došlo do susreta mladih desničara i "Žena u crnom".

2024 © - Vesti online