Četvrtak 27.07.2017.
15:01
Vestionline

Turisti beže od komšija: Nema vode, sve smrdi

commons.wikimedia.org/Karel Hrdina
Vodice

Zapadni deo grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i delu ulice Blata pune su turista. Turisti odlaze pre završetka njihovih godišnjih odmora jer ne žele da budu na letovanju bez vode. Voda iz slavina je bila mutna i neprijatno je zaudarala, meštani kažu od fekalija, a problem je prijavljen preduzeću Vodovod. 

Iz Vodovoda su izašli na teren i utvrdili kako voda nije zdravstveno ispravna. 

"Uzrok je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na vodovodu za snabdevanje pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda u vreme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb", saopšteno je iz Vodovoda. 

"Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašćeno spojena na vodovod za snabdevanje vodom od strane fizičke osobe – investitora i izvođača stambene zgrade u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja sistema za snabdevanje pitkom vodom", dodaje se u saopštenju Vodovoda. 

Radi se o zgradi čiji je investitor Zoran Josipović, preduzetnik i član HDZ-a koji se nelegalno spojio na vodovodnu mrežu i nelegalnom bušotinom pitku vodu učinio neispravnom u najmanje tridesetak domaćinstava. Vodu je, uz Vodovod, ispitao i Zavod za javno zdravstvo i oba nalaza pokazala su kako voda nije za upotrebu, a korisnici su o tome obavešteni. 

"S obzirom na to da je opisanim ponašanjem počinjeno kazneno delo ugrožavanja života i zdravlja ljudi, Vodovod je protiv počinitelja podneo krivičnu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi i o svemu obavestio nadležne inspekcijske službe", saopšteno je iz Vodovoda. 

Voda se Vodičanima u tom delu naselja dostavlja auto-cisternama, a prema informacijama iz Vodovoda, obavljaju se ispitivanja i dezinfekcija vodovodnih cevi kako bi se uspostavila redovna upotreba. 

Normalizacija stanja se, prema saopštenja iz Vodovoda, očekuje danas u večernjim satima.

2024 © - Vesti online