Četvrtak 27.07.2017.
19:33
Z. Mirković - Vesti

Jagnjetinju hteli i kući da ponesu

Z. Mirković
Ukusno: Večeru je pripremio predsednik Krsto Petrišorević

Radi se o akciji koja je spontano organizovana jer je više prijatelja kluba izrazilo želju za druženjem.

- Pošto sam odmah rekao da je to lepa ideja upitao sam da li žele roštilj ili nešto kuvano, a većina se izjasnila za kuvano - objasnio je Krsto Petrišorević, predsednik Jedinstva, koji neumorno okuplja naše građane u Švehatu.

Predsednik je lično pripremio kuvanu jagnjetinu s kupusom, jelo koje je, kako se pokazalo, bilo pravi pogodak. Prisutnima se toliko svidelo da su hteli i kući da ponesu kako bi članovi porodica probali. Svi su, na kraju, zaključili da se radilo o lepom druženju i da bi trebalo češće da se organizuje nešto slično.

- S moje strane nema problema. Svaki put, ako nas ima više od deset, rado ćemo prirediti ovakva druženja - poručuje Petrišorević.

Gradska fešta 26. i 27. avgusta

Prva sledeća aktivnost je učešće kluba u sklopu gradske fešte 26. i 27. avgusta. Tada će Jedinstvo građanima Švehata predstaviti srpsku kulturu i tradiciju i odlične kulinarske specijalitete, a prisutne će zabavljati orkestar Zlatka Barbulovića i pevačica Biljana Boldeskić.

Inače, večera je , kao i uvek, bila besplatna i time uprava želi da zahvali članovima i prijateljima kluba i ujedno ih motiviše da se i dalje okupljaju u Jedinstvu.

U narednom periodu, zbog godišnjih odmora, nisu planirane aktivnosti, osim, kako dodaje Petrišorević, ako ne bude još zahteva za nekom večerom ili druženjem.

2024 © - Vesti online