Četvrtak 27.07.2017.
08:23
Vestionline

Sve Putinovo blago - da li "ruski car" nešto krije?

EPA/Yuri Kadobnov
Predsednik Rusije Vladimir Putin

2011. godine, okružen novinarima, Putin je spontano poklonio sat od 10.000 evra malom dečaku sa sela, što je dovelo do pitanja, da li ruski predsednik negde ima svoje zakopano blago? Kako političar sa prijavljenom zaradom u visini od 140.000 dolara može živeti život ispunjen luksuznim satovima i palatama?

Ovo je samo deo Putinovog bogatstva:

Satovi

Putin ima najskuplju kolekciju časovnika, kada posmatramo sve svetske vođe. Njena procenjena vrednost je 750.000 dolara. Najskuplji komad iz njegove kolekcije je Lange & Sohne izdanje, koje je prekriveno kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, koje košta oko pola miliona dolara.

Jahte

Putin ima flotu koja se sastoji od četiri jahte, strateški raspoređene u njegovoj zemlji. Navodno, jednu jahtu je dobio kao poklon od najbogatijih Rusa, što postavlja pitanje šta je on uradio za njih, kako bi dobio tako skupoceni izraz njihove zahvalnosti. Njegova najpoznatija jahta košta oko 37 miliona dolara, ima profesionalno dizajnirani enterijer, vinski podrum ispunjen ekskluzivnim izdanjima i bazen sa vodopadom.

Automobili

Vladimir Putin oduvek je voleo automobile. Najskuplji auto iz njegove flote specifična limuzina, dizajnirana samo za njega.

Palate

Ruski lider poseduje 20 masivnih poseda u čitavoj zemlji, koji koštaju nekoliko milijardi dolara. Sve njegove palate su luksuzne i visokog kvaliteta, a najimpresivnija je struktura u italijanskom stilu, koja vredi milijardu dolara. Ovaj projekat je bio obavijen velom tajne tokom izgradnje, tako da mediji nisu imali pristup posedu.

Degustator

Vladimir Putin je nešto poput antičkog vladara - ima dovoljno moći da vlada polovinom planete. On sam sebe definitivno smatra kraljem, jer ima člana osoblja, čiji je zadatak degustacija svih obroka. Zbog mogućnosti trovanja, Putin je odlučio da se osigura na najbolji mogući način.

2019 © - Vesti online