Sreda 26.07.2017.
18:24
A. Vučićević - Vesti

Darija ide na kliniku u Beč

facebook.com/Darija Petrovic
Nova nada: Darija Petrović

Da podsetimo, javnost je uzbunilo pismo Darije koja ima oko 50 dijagnoza, ali se ne zna od čega boluje. Pismo je uputila predsedniku Srbije, premijerki i ministrima. U njemu je navela da je milion puta zakucano na njihova vrata, ali da su ona ostala zatvorena za sve molbe i očajne majke. Tim povodom se oglasio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, optuživši devojčicu i njenu majku da se nikada nisu pojavile na zakazanim konsultacijama, kako bi ih poslali na lečenje u inostranstvu.

- Kako ne bi bilo da sam ja neodgovorna majka kao što kažu, neka je prime. Oni će napraviti lekarski konzilijum koji će razmotriti njeno stanje i videti da li država može da je pošalje na lečenje. Ukoliko oni do 10. avgusta ne urade ništa, mi krećemo u na kliniku u Beč, jer je fondacija "Budi human" Aleksandra Šapića SMS porukama prikupila dovoljno novca za lečenje - rekla je za "Vesti" Gorica.

Daćemo i drugom detetu

Gorica je istakla da i dalje ne veruje da će vlast pomoći njenom detetu.

- Ipak, ako se desi da država plati lečenje, mi ćemo novac koji je prikupljen preusmeriti za neko drugo dete kojem je neophodan - rekla je Gorica.



 

2024 © - Vesti online