Sreda 26.07.2017.
12:00
B. Simonović - Vesti

Klasična sačekuša u Herceg-Novom: Likvidiran Niko Roganović (65)

pixabay.com
Ubica u Roganovića ispalio više hitaca

Roganović je otac tridesetpetogodišnjeg Duška Roganovića, momka koji je 25. aprila ove godine ostao bez obe noge i preživeo druge teške povrede nakon eksplozije mine podmetnute pod njegovo vozilo i daljinski aktivirane dok se on kretao Jadranskom magistralom pored glavne autobuske stanice u Herceg-Novom.

Duško Roganović je prošle godine izašao iz zatvora nakon izdržane sedmogodišnje robije na koju je bio osuđen zbog ubistva Marka Vesnića, vođe navijača "Crvene Zvezde" poznatih pod imenom "Delije", i ranjavanja Ivana Markovića.

Zločin se, da podsetimo, dogodio 2009. godine u Igalu, a pored Roganovića, na optuženičkoj klupi su sedeli i njegov brat Vladimir i njihov drug Dražen Čađenović, ali su oni oslobođeni odgovornosti. Roganović je tada bio osuđen na 12 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud kaznu smanjio na osam godina, od kojih je sedam proveo iza rešetaka.

Stari znanci policije

Ni ubijeni Niko Roganović, ni njegov sin Duško, izgleda, nisu bili baš sasvim nepoznati onima koji su zaduženi za poštovanje zakona. Stariji Roganović je svojevremeno sumnjičen da se bavi krijumčarenjem duvana, ali je pre četiri godine pravosnažno oslobođen te optužbe. I njegov sin je tri godine pre ubistva Vesnića i ranjavanja Markovića, sumnjičen da je nožem teško ranio svog sugrađanina Vladimira Dželetovića (24).

Istražni organi do danas nisu utvrdili da li je podmetanje bombe pod vozilo Duška Roganovića bilo osveta za Vesnića, odnosno da li mu je ta "zdravica" stigla iz Beograda, a ovo zamršeno zločinačko klupko će, nakon likvidacije njegovog oca, sada verovatno biti još zamršenije.

Pojedini crnogorski mediji su spekulisali da je ovo možda potkusurivanje nekih starih nenamirenih računa, dugova koji datiraju još od pre te pucnjave u Igalu u kojoj je stradao Marko Vesnić. Na drugoj strani, ne isključuje se ni mogućnost da su i ovo epizode krvavog rata izme|u bokokotorskih kriminalnih klanova koji plamti već nekoliko godina.

Nije pomoglo ni obezbeđenje

Poznato je kako je policija pomno čuvala teško ranjenog Duška Roganovića dok se lečio, uz kakve je mere obezbeđenja dopraćen iz Podgorice do Beograda, gde su mu rane sanirane, i pod kakvom je pratnjom bio dok se iz Beograda vraćao u Herceg-Novi. Poznato je takođe kako je policija pomno pratila Vesnića pri povratku iz Beograda u Herceg-Novi, da je i njegova kuća u Herceg-Novom stalno bila pod prismotrom policije. Sve to je, očigledno bilo malo i nije sprečilo one koji su kovali plan da i Roganoviću starijem smaknu glavu.

2022 © - Vesti online