Sreda 26.07.2017.
11:58
n1info.com, Vestionline

Janković o dijalogu: Vučić se kukavički zaklanja iza naroda

A. Čukić
Saša Janković "opleo" po Aleksandru Vučiću

- Prisvojio je celokupnu vlast u zemlji, zakondavnu, izvršnu i sudsku, praktično sve institucije, ali se u donošenju teške odluke kukavički zaklanja iza "naroda" i zamislite "građana Srbije". Ne pita "građane" ni za šta drugo, podsmeva im se, ali mu za Kosovo trebaju. I opozicija. Od nje traži rešenje i dijalog - naveo je Janković.

Ne treba mu dijalog o siromaštvu, o izbornim uslovima, medijskom mraku, satanizaciji neistomišljenika, gaženju radničkih prava, lažnim investicijama, rušenju vladavine prava, nezavisnosti sudstva, mržnji u društvu koju stvara, ocenio je Janković.

"Treba mu dijalog samo o Kosovu, zašto?"

Poziva na dijalog, dodao je on, vređajući one koje zove.

- Vređa sve građane Srbije koji ne misle kao on i ne menjaju mišljenje kad i on - rekao je Janković.

Janković je istakao i da Vučić "u ogromnom tekstu, prepunom fraza" se ne usuđuje da ponudi nijedno konkretno rešenje.

Neka jasno i glasno, slobodno i bez straha predloži rešenje, ne mora da ga krije kao Briselski sporazum, jer sadašnja opozicija nikome ne preti da će visiti sa Terazija, kao što je to činila opozicija u njegovo vreme, predočio je Janković.

Janković je podsetio da je Pokret slobodnih građana jasno rekao šta je za njih na Kosovu bitno - ljudska prava, pre svega Srba i drugog nealbanskog stanovništva, i srpsko kulturno nasleđe.

2024 © - Vesti online