Sreda 26.07.2017.
08:24
Vestionline, Tanjug

Stejt department: Tilerson ne podnosi ostavku,odmara se malo

EPA/Sergey Dolzhenko
Ima i on pravo na odmor: Reks Tilerson

- To je laž. Razgovarali smo sa sekretarom. Sekretar je vrlo jasno stavio doi znanja da namarava da ostane u Stejt departmentu. Pred nama je još puno posla. On to zna. On je duboko angažovan u tom poslu - izjavila je portparolka Stejt departmenta Heder Noert.

Na insistiranje novinara da objasni zašto je Tilerson poslednjih dana imao tako malo poslovnih obeveza, ona je kazala da Tilerson "jednostavno rešio da malo predahne".

- On ima puno posla. Tek što se vratio sa tog velikog putovanja u inostranstvo, kao što i sami znate. Dakle, ima prava da predahne par dana - rekla je Noertova, misleći na Tilersonov put na samit G2O u Nemačkoj, kao i posete Turskoj, Ukrajini i zemljama (Persijskog) Zaliva.

CNN je juče, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio da bi Tilerson mogao da podnese ostavku krajem godine jer je sve nezadovoljniji načinom na koji funkcioniše Bela kuća .

Ta dva izvora koja su dobro su upoznata sa razgovorima Tilersona i njegovih prijatelja izvan Vašingtona, navode da je primetan porast njegovog nezadovoljstva i sumnji da bi se trzavice u Beloj kući mogle uskoro smanjiti

Jedan od uzroka nezadovoljstva je Trampova odluka da angažuje Antonija Skaramučija za direktora komunikacije kao i ostavka portparola Šona Spajsera.

Za Tilersona je, kako navode, izvori, još veći udarac bila oštra i javna Trampova kritika tužioca Džefa Sešensa, piše CNN.

Međutim, kako navode izvori, Tilerson namerava pre odlaska da  reorganizuje Stejt department.

2024 © - Vesti online