Utorak 25.07.2017.
16:14
Vestionline

Šerbedžija odao počast Gagi Nikoliću: Gagina barka prevozi glumce

Instagram/istvanvirag
Rade Šerbedžija na barci koja nosi Gagino ime

Šerbedžija je ispričao da je sređivanje trajalo nekoliko meseci, a kao prepoznatljiv detalj, stavljena je slika Gage Nikolić iz scene iz filma Balkan ekspres na kojoj podseća na mornara Popaja.

Brodić dužine šest metara, koji može da primi 13 putnika, u ruke glumca i njegovog pozorišta Uliks došao je po Mileninoj želji.

 

A post shared by Istvan Virag (@istvanvirag) on Jul 24, 2017 at 7:16am PDT

- Družili smo se od najranije mladosti i nikada se nije desilo da Rade ne doleti i pruži nam pomoć kad nam je bila potrebna. On je i tokom Draganovog bolovanja činio sve što je u njegovoj moći. Zbog toga je normalno da čamac bude njegov. Dragan jeste vuk sa reke i obožavao ju je, kao i čamac. Šerbedžija je opet vuk sa mora, voli da plovi i da lovi ribu, uglavnom to je način da čamac nastavi svoj put. Ako buem bila u mogućnosti, naravno da bih volela da se provozam čamcem - rekla je Milena Dravić.

I poznati glumac Svetozar Cvetković je na svom instagram profilu podelio nekoliko slika sa ovih događaja

Šerbedžija je ponovo pročitao govor koji je održao na Draganovoj komemoraciju u Ateljeu 212.

 

A post shared by Istvan Virag (@istvanvirag) on Jul 24, 2017 at 6:51am PDT

- Mnogo će vode proteći Dunavom i Savom dok se opet ne rodi ovakav mangup. Bilo je u Jugoslaviji velikih i slavnih glumaca, ali bi Dragan bio u prvom timu svake reprezentacije. Za mene bi bio centarfor te reprezentacije. Čista 'devetka'. Zaljubili smo se u njega u filmu 'Kad budem mrtav i beo', u to tamnoputo lice - rekao je Šerbedžija. On se osvrnuo i na Gagine uloge istakavši da su im svima bile zajedničke jednostavnost i iskrenost, te da je u tome tajna Dragana Nikolića.

- Gaga je bio najveći laf koji se pojavio na beogradskom asfaltu. Gago, ti nisi samo moj brat, ti si brat svih nas - rekao je Šerbedžija.

 

A post shared by Istvan Virag (@istvanvirag) on Jul 24, 2017 at 6:51am PDT

2024 © - Vesti online