Ponedeljak 24.07.2017.
22:40
Vestionline

6.000 udara groma u Italiji, nevreme stiglo i u Hrvatsku

pixabay.com
Foto: Ilustracija

RHMZ je upozorio da se u toku noći između ponedeljka i utorka u Srbiji, nakon višednevnih tropskih temperatura očekuje zahlađenje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Istru je, kako je i bilo najavljeno, popodne zahvatilo jako nevreme sa zapada, piše hrvatski portal "Indeks". Za samo desetak minuta usled jakog vetra (udari do 83 km/h) more se naglo ustalasalo i stanje je postalo poprilično opasno na celom području. Temperatura je pala ispod 20 stepeni, a zabeležene su i obilnije padavine u pojedinim mestima. 

Oluja se u kasnim popodnevnim satima premestila u unutrašnjost Hrvatske. Pljusak je oko 19h počeo na području Karlovca i Zagreba, a crni oblaci prekrili su i Osijek. Za najveći deo Hrvatske na snazi je narandžasti meteoalarm zbog nevremena praćenog grmljavinom. 

U Srbiji je za sutra najavljen pad osetan temperature, a RHMZ upozorava da se ponegde očekuju nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.Zbog toga je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe. 

2024 © - Vesti online