Utorak 25.07.2017.
02:11
F.Simić

Ništa veće od reprezentacije

M. Todorović
Marko Gudurić ponovo na spisku selektora Đorđevića

Podsetimo: nekoliko godina ga nije bilo ponajviše zbog problema s povredama.

Kakav je osećaj biti ponovo u reprezentaciji?

- Vratio sam se posle tri godine i sigurno su igranje za nju, tačnije sam boravak na pripremama gde imaš šansu da se izboriš da predstavljaš svoju zemlju, najveća stvar za jednog sportistu. Neki definisan osećaj nemam, pošto tek treba da odradimo prve treninge na Kopaoniku - priča Lučić.

Kakva je situacija sa zdravljem?

- Osećam se dobro. Biće sigurno naporne pripreme i nadam se da ćemo i ja i svi drugi momci ostati zdravi.

Kako komentarišete sezonu u Bajernu?

- Sezona je u Bajernu bila solidna. Na kraju smo ostali bez trofeja, ali mislim da smo imali prilično šansi da napravimo nešto više. Bilo je dosta promena u ekipi na početku prošle godine, novi su bili i trener i ceo stručni štab, veliki broj novih igrača... Mislim da smo napravili dobru osnovu za godinu koja dolazi i sigurno ćemo sa velikim ambicijama ući u narednu godinu.

Saradnja sa selektorom se nastavlja u nacionalnom timu?

- Imali smo korektnu saradnju u Bajernu, reprezentacija jeste druga stvar i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu...

Atmosfera u reprezentaciji, opet ste sa nekim starim drugarima?

- Viđao sam dosta njih tokom letnje pauze, s nekima sam i trenirao zajedno i radujem se što ćemo se družiti i što ću neke videti ponovo na pripremama.

Ima li nekih novosti u privatnom životu?

- Supruga i ja čekamo prvo dete. Tek krećem, moji imaju četvoro i moram da ih stignem - završio je dobro raspoložen Vladimir Lučić.

Otići na EP lepše od transfera u Fenerbahče

Kada su se novinari rastrčali od jednog reprezentativca do drugog u hotelu "Kraun Plaza", nekada najbolji košarkaš EP za mlade i danas nova akvizicija evropskog prvaka Fenerbahčea, Marko Gudurić, naslonio se na zid u hodniku ispred sale "Mediteran" i tiho razgovarao s Nemanjom Nedovićem.

Izgledao je pomalo postiđeno kada smo ga zamolili da odgovori na nekoliko pitanja...

Marko, kakav je osećaj biti ponovo s reprezentacijom?

- Stvarno je mnogo lepo biti opet ovde: još jedno leto s reprezentacijom, krećemo s pripremama, manje-više svi momci su tu... Reprezentacija je najveći čin koji možemo da dobijemo mi košarkaši i mislim da svako treba da ima to kao cilj. Želim da se izborim za mesto u prvih 12, videćemo hoću li uspeti... Bila bi to najlepša stvar koja mi se desila ovog leta i pored svih drugih stvari koje su se dogodile - kategoričan je Gudurić.

Jesu li se slegli utisci u vezi sa Istanbulom, Fenerom?

- Nisu, ali ću se truditi da što manje razmišljam o tome. Hoću da se fokusiram na ovaj tim, na ove momke, da zajedno postignemo sve ciljeve!

2024 © - Vesti online