Ponedeljak 24.07.2017.
19:02
B. Đokić - Vesti

Nećemo više da ginemo

Tanjug
Prepali vlast: Vatrogasci se pomolili za druga

Da podsetimo, zaštitno odelo nije izdržalo eksploziju, pa je nesrećnom vatrogascu izgorelo oko 70 odsto kože.

On je u bolnici i prognoze su neizvesne.

Vatrogasci iz cele Srbije su se organizovali da dođu do Hrama kako bi se pomolili za Milanovo zdravlje i život. Iz nekog razloga, to je izazvalo paniku u vrhu MUP-a Srbije, pa su se telefoni vatrogasaca usijali. Mnogi su potom otkazali dolazak, nezvanično saznaju "Vesti".

- Molitva je bila zakazana za 19. 30, ali je kasnila sat vremena. Kako smo saznali, neposredno pred zakazan moleban, sveštenika u Hramu je telefonom pozvala osoba koja se predstavila da je iz kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića i rekla da je molitva otakazana. Sveštenik je krenuo kući...

Vatrogasci su u dve kolone stizali u Hram, sa trga Slavija i iz Vatrogasne brigade iz Mije Kovačevića, ali je sveštenik već krenuo kući.

Pozvali su ga telefonom i sveštenik se sa pola puta vratio u Hram i održao moleban.

Požar svaka dva meseca

Požar u kom je povređen Rmuš deseti je u poslednje dve godine u Kartonki Ada.
- U tom pogonu koristi se ugalj za pravljenje pare. Sve je puno ugljene prašine, a nedostaje protivpožarne zaštite, koriste se plastični točkići i elektromašine su bez zaštite, te vrlo lako da izbije požar. To se dešava svakih mesec-dva i na kraju je došlo do eksplozije u kojoj je stradao Rmuš. Svaki put posle Kartonka Ada bi nastavljala da radi - kažu vatrogasci za "Vesti".

2024 © - Vesti online