Nedelja 23.07.2017.
10:49
Vestionline

Đorđe Savić prvi srpski sportista sa vizom za OI mladih u Buenos Airesu

Streljački savez Srbije
Đorđe Savić

U Bakuu su podeljene samo tri kvote za Buenos Aires. Savić je zauzeo četvrto mesto, ali po pravilima jedna zemlja na OIM može da ima samo jednog kvalifikovanog strelca po disciplini.

Prve tri pozicije osvojili su Rusi, pa je Saviću pripala viza za Buenos Aires. Visok plasman ostvario je i naš drugi predstavnik Veljko Ilić, koji je takođe ušao u finale i zauzeo šesto mesto.

- Svaka čast Saviću, ali i Iliću, na visokom plasmanu. Đorđe je loše počeo takmičenje, ali je u dobar ritam ušao kad je bilo najvažnije i ostvario izuzetan uspeh, s obzirom koliko malo kvota je dodeljeno. Posle finala je bio razočaran, kad je video da je četvrti, iza trojice Rusa. Zablistao je kad smo mu objasnili da samo svaka zemlja može da dobije samo jednu kvotu i da je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama mladih - kaže Srećko Pejović, sportski direktor.

Juniorke će se takmičiti 28. jula, a za vizu za Buenos Aires će se vazdušnom puškom boriti tri imenjakinje: Marija Malić, Marija Kolarević (obe Jedinstvo, Stara Pazova), Marija Zavišić (Policajac, Beograd).

2024 © - Vesti online