Subota 22.07.2017.
15:28
Tanjug

Nebojši Glogovcu Zlatna arena u Puli

M. Karović
Priznanje u Puli: Nebojša Glogovac

Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Nebojši Glogovcu za ulogu Vjeke Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske" reditelja Rajka Grlića.

U okviru programa manjinskih hrvatskih koprodukcija na 64. Pulskom filmskom festivalu, žiri u sastavu Zrinko Ogresta, Mladen Ožbolt, Josip Grozdanić, Vedran Živolić i Ivana Zozoli-Vargović obrazložio je nagradu rečima da Radovićev film "skladno i nenametljivo režirana crna komedija sa izvanrednim osećajem za dramaturšku kompaktnost i narativni ritam".

Miloš Radović je Tanjugu, neposredno po objavljivanju nagrada 64. festivala u Puli, rekao da je uvek priželjkivao tako vredno priznanje na filmskoj smotri koju je posećivao još kao dečak.

- Otac me je dovodio u Pulu na Filmski festival i od tada sam sanjao da dobijem nagradu na ovoj filmskoj smotri. Posebno mi je drago što sam ostvario svoje dečačke snove, jer je Pula jedan veliki festival i njena publika zna šta je dobar film - rekao je Radović.

Velika Zlatna arena za najbolji film Festivala pripala je ostvarenju "Kratki izlet" reditelja Igora Bezinovića.

Reč je o svojevrsnom ostvarenju bez budžeta, koje prati grupu izletnika u Istri koja pokušava da stigne do mističnog manastira. Bezinović je za Tanjug rekao da nijednog trenutka nije očekivao nagradu.

- Nisam ni pomišljao da mogu da dobijem glavnu nagradu na Festivalu i jako sam srećan što je žiri prepoznao moju ideju da napravim drugačiji film nego što se uglavnom sada prave u Hrvatskoj. Namera mi je da snimim dva kratka dokumentarna filma, a o sledećem dugometražnom igranom - razmišljaću kad me prođe radost zbog ove nagrade - rekao je Bezinović.

Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Miji Petričević za ulogu Marijane u filmu "Ne gledaj mi u pijat" rediteljke Hane Jušić.

Hana Jušić je dobila Zlatnu arenu za najbolju režiju na Festivalu, a Zlatna arena za scenario pripala je Rajku Grlicu i Anti Tomiću za film "Ustav Republike Hrvatske" u režiji Rajka Grlića.
Dodelom nagrada večeras u areni biće završen 64. Pulski festival.

2024 © - Vesti online