Petak 21.07.2017.
19:00
B. Đ. - Vesti

Vođa "hijena" ranjen na splavu

Tanjug
Foto: Ilustracija

On se sam dovezao do Urgentnom centra oko četiri sata ujutro sa prostrelnom ranom, a kako navode izvori, nije želeo da priča o detaljima pucnjave. Policija je pokrenula istragu o ovom slučaju.

Branimir M. je odranije poznat policiji, kao osumnjičeni za ubistvo Dejana Divnića i ranjavanje njegovog brata Nebojše u pucnjavi 14. decembra 2006. godine kod stadiona Crvene zvezde.

Nebojša i Dejan su se tog dana dovezli do pekare u ulici Ljutice Bogdana, kada je u jednom trenutku Branimir M. izašao iz kola i u pravcu braće Divnić ispalio 11 metaka. Dejan, koji je sedeo na mestu vozača škode, dao je gas i pokušao da pobegne u pravcu Šekspirove ulice. Ubrzo je, međutim, zbog obilnog krvarenja izgubio svest i zakucao se automobil u čiji je vlasnik u tom trenutku pokušavao da se isparkira.

Dejan Divnić je bez svesti prevezen u Urgentni centar, gde je zbog prostrelnih rana u predelu grudnog koša i glave odmah operisan, ali je ubrzo preminuo. Posle zločina Branimir M. je pobegao iz Srbije, a po Interpolovoj poternici je uhapšen u Holandiji sredinom 2007. godine. Zbog ubistva Dejana Divnića Branimir M. je osuđen na 10 godina zatvora.

2024 © - Vesti online