Petak 21.07.2017.
11:42
B. Miličić - Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Freske očarale đake

B. Miličić
Dočekao ih prota: Ispred ulaza u srpski hram u Minhenu

Završnica jednodnevnog izleta bilo je prisustvo večerenjem bogosluženju u našem hramu Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog. Protojerej-stavrofor Đorđe Trajković starešina hrama upoznao je goste sa istorijom Crkvene opštine Minhen koja je najstarija u zapadnoj Evropi i osnovana 1946. godine.

Važan deo te duge istorije je izgradnja Crkvenog centra i hrama posvećenog Sv. Jovanu Vladimiru kralju srpskom, a učenicima je posebno interesantno bilo objašnjenje sadržaja freskopisanja unutrašnjosti hrama.

B. Miličić
Izletnici na Karlsplacu

Posle razgledanja hrama gosti iz Nirnberga posluženi su sokovima i kafom, a na kraju je u njihovo ime zahvalnost domaćinima izrazila nastavnica Gordana Budiša. Tako je na najlepši način u Minhenu završen jednodnevni izlet učenika osmog razreda iz Nirnberga.

Trgovi, pijaca, toranj

Pored velikih trgova, kao što su Marienplac, Karlsplac, Odeonsplac i Salvatorplac, za izletnike iz Nirnberga bila je zanimljiva tradicionalna pijaca u Talu. Sa tornja crkve Sv. Petra oni su imali priliku da uživaju u panoramskom pogledu na Minhen i njegovu okolinu.

2024 © - Vesti online