Sreda 19.07.2017.
22:30
Vestionline, Tanjug

Moskva saglasna: Hantsmen novi ambasador SAD u Rusiji

Tanjug/AP
Džon Hantsmen je bio američki ambasador u Kini

Rojters navodi da nominovanje Antonova, koje tek treba da odobri Kremlj, dolazi u vreme intenzivnih razmatranja odnosa Moskve i Vašingtona nakon optužbi iz SAD da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Prama mišljenju Rjabkova, Antonov je "optimalni" kandidata za novog ambasadora Rusije u SAD.

- Obavljao je šest godina dužnost zamenika ministra odbrane Ruske Federacije. To je iskustvo koje nema cenu kada je u pitanju njegov budući posao u Vašingtonu - kazao je Rjabkov u panel diskusiji na televiziji "Rosija 24" i dodao da je Antonov "odličan pregovarač".

U istoj emisiji Rjabkov je izjavio i potvrđena kandidatura Hantsmena za novog američkog ambasadora u Moskvi.

- Mi smo dali naš pristanak, poznajajući dobro biografiju gospodina Hantsmena i shvatajući da je on visokoprofesionalan, čovek jakih uverenja, veoma iskusan - naveo je Rjabkov, prenosi TAS S.

Neimenovani zvaničnik Bele kuće izjavio je prethodno da će američki predsednik Donald Tramp imenovati bivšeg guvernera Jute Džona Hantsmena za ambasadora SAD u Rusiji.

Hantsmen, čije imenovanje treba da potvrdi Senat, bio je prethodno američki ambasador u Kini od 2009. do 2011. godine tokom administracije bivšeg predsednika Baraka Obame. 

Takođe je bio u administraciji pet američkih predsednika, a bio je i kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca 2012. godine.

2024 © - Vesti online