Sreda 19.07.2017.
19:52
Vestionline, Tanjug

"Srbija ne teži članstvu u NATO"

Tanjug
Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti: Ivica Dačić
Dačić i Skaparoti konstatovali su visok nivo političkog dijaloga i praktične saradnje Srbije i NATO-a, kroz Program Partnerstvo za mir što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i unapređenju odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Šef srpske diplomatije naglasio je da Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti, da ne teži članstvu u NATO, niti u bilo kom drugom vojnom savezu. Istakao je da Srbija istovremeno želi da unapredi partnersku saradnju sa Alijansom u praktičnim oblastima i u sferi političkog dijaloga, u cilju zajedničkog doprinosa očuvanju mira i stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju.
 
Govoreći o političkoj situaciji u regionu, Dačić je podsetio da Srbija svojim pristupom nastoji da doprinese očuvanju regionalne stabilnosti i unapređenju dobrosusedskih odnosa, dodajući da je to preduslov za ekonomski napredak i prosperitet svih građana na ovim prostorima.
 

U saopštenju se navodi da je Dačić ukazao na značaj koji Kfor ima kao ključni garant bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, kao i na važnu ulogu u implementaciji Briselskog sporazuma.

2024 © - Vesti online